preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ston

Login
Kalendar
« Studeni 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 11. 2012.

Ukupno: 273871
Ovaj mjesec: 872
Ovaj tjedan: 45
Danas: 45
Lokalni izrazi
Rječnik je prazan.
Najava
 
 
"I u mom gradu
Vukovar svijetli!"
 
U nedjelju u 18:00 sati
na placi (ispred Baće)
uz paljenje svijeća 
prisjećamo se 
žrtve 
Vukovara i Škabrnje.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Školska shema 2023./2024.
Autor: Mirko Mamić, 9. 11. 2023.

Republika Hrvatska nastavlja s provedbom Školske sheme i u sljedećem programskom razdoblju (2023. – 2029.) odnosno dodjelom besplatnih obroka voća, povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda te edukativnim aktivnostima za djecu u osnovnim i srednjim školama s ciljem:

 


  • povećanja unosa svježeg voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda te smanjenja unosa hrane s visokim sadržajem masti, šećera i soli u svakodnevnoj prehrani učenika,
  • podizanja razine znanja o važnosti zdrave prehrane i nutritivnim vrijednostima svježeg voća i povrća te mlijeka  i mliječnih proizvoda i
  • edukacije učenika u cilju smanjenja otpada od hrane.

Naša škola se uključila u Školsku shemu podjele voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda. Ista je startala u prvom tjednu studenoga 2023. godine, a učenici će jedan dan u tjednu dobiti voće, a jedan dan mlijeko ili mliječne proizvode. 

Dobavljač voća i povrća je: APPLE - obrt za uzgoj povrća, voća i sadnog materijala iz Metkovića.

Prihvatljivim voćem smatra se: mandarina, jabuka, kruška, trešnja, šljiva, nektarina, breskva i jagoda.

Dobavljač mlijeka i mliječnih proizvoda je tvrtka Vindija iz Varaždina. Mliječni proivodi jesu: mlaćenica, kiselo mlijeko i vrhnje, jogurt, kefir i drugo fermentirano ili zakiseljeno mlijeko i vrhnje bez dodanih aroma,

U nedostatku pripreme kuhanog obroka za naše učenike i na ovaj način želimo obogatiti postojeći školski obrok.

 

 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju