preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ston

Login
Kalendar
« Studeni 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 11. 2012.

Ukupno: 273871
Ovaj mjesec: 872
Ovaj tjedan: 45
Danas: 45
Lokalni izrazi
Rječnik je prazan.
Najava
 
 
"I u mom gradu
Vukovar svijetli!"
 
U nedjelju u 18:00 sati
na placi (ispred Baće)
uz paljenje svijeća 
prisjećamo se 
žrtve 
Vukovara i Škabrnje.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Integrirani dan - Priprema zdrave hrane
Autor: Mirko Mamić, 5. 5. 2011.

Učenici II.a razreda u sklopu projekta Zdrava hrana danas su imali praktični program provedbe projektnog zadatka...


Projekt: Zdrava hrana

Učnici II. a razreda sa g-đom Sanjom Prnić, razrednom učiteljicom razrađivali su projektni zadatak "Zdrava hrana". Projekt je proveden kroz dulje razdoblje a sastojao se od teorijskog i praktičnog dijela. U teorijskom dijelu učenici su prošli upoznavanje s namirnicama biljnog i životinjskog porijekla, namirnicama iz domaćeg uzgoja i tvornički obrađene, energetska vrijednost namirnica, pravilna priprema i odabir namirnica, utjecaj prehrane na zdravlje itd. Za to im je trebalo više nastavnih sati , a dio gradiva su upoznali na praktičnim primjerima pri posjetama rasadniku, ljudima u polju, restoranima i pekarnici.

Finalni dio rada uključivao je praktični zadatak pripremanja zdravog obroka na kojem su učenici trebali pokazati sve naučeno u dosadašnjem radu. Za finalni zadatak provedene su temeljite pripreme kroz:

- prikupljanje, pregled  i odabir namirnica,

- pripremanje povrća za variva i jiuhe,

- pripremanje krompira za pire,

- pripremanje voća za voćne salate i kupove,

- pripremanje mesa za pohanje,

- kuhinjski poslovi na održavanju higijene (pranje, pospremanje isl.),

- priprema jela (varivo, pire, umak, pečenje mesa, priprema zelene i voćne salate),

- pripremanje stola za blagovanje, serviranje

- posluživanje jela,

- ophođenje s gostima i blagovanje,

- spremanje blagovaonice i kuhinje nakon pripreme jela i blagovanja.

Projektni zadatak je uključivao pripremu jelovnika za 15 osoba (10 učenika, učiteljica i četvoro gostiju), a satojao se od:

1. Juha od povrća

2. Pileća prsa u bijelom toću za pireom i zelenom salatom

3. Voćna salata

Mali kuhari, inspirirani natjecanjem na tv-u kao radom svojih roditelja dali su sve od sebe kako bi projektni zadatak bio što uspješniji. Trud malih kuhara popraće je s nekoliko fotografija, a cijeli tijek provedbe projektnog zadatka snimljen je kamerom i izdan na DVD-u.

 

 

-

 



Priloženi dokumenti:
priprema_povrca.jpg (245.85 KB)
prip_voca_1.jpg (221.64 KB)
prip_mesa.jpg (196.63 KB)
stol.jpg (233.76 KB)
blagovanje.jpg (219.68 KB)
gosti1.jpg (220.93 KB)
pranje.jpg (92.63 KB)
Kuhanje.jpg (105.69 KB)
master.JPG (234.00 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju